Ајде да раскажиме приказна на поинаков начин (преку музика) Previous item Ајде да раскажеме приказна... Next item Ајде да раскажиме приказна...

Ајде да раскажиме приказна на поинаков начин (преку музика)

 

 

 

 

 

 

 

 

Активноста е предлог на воспитувач Ц.Наковска

-Танц на сабјите од Хачатурјан

 

 

-Лесна коњаница увертира од Франц Вон Супе;

 

 

-Рапсодија во сино од Гершвин;

 

 

-Лебедово езеро од Чајковски;

 

-Месечина од Дебиси;

 

 

-Молњи и громови од Штраус.

 

 

 

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial