ВИНОЖИТО ЗА НАДЕЖ Previous item 1ви април-ДЕН НА ШЕГАТА Next item КОЛКУ ЌЕ ПОГОДАМ??????

ВИНОЖИТО ЗА НАДЕЖ

 

 

 

ВИНОЖИТО ЗА НАДЕЖ

„СÉ ЌЕ БИДЕ ДОБРО“ е пораката на децата од Италија кои како и децата од нашата татковина се во домашни услови, без можност за дружење и заедничко играње. Цртежите со виножито и пораката„ СÉ ЌЕ БИДЕ ДОБРО“ ги има насекаде, на прозорци, тераси, врати. Кон оваа иницијатива се приклучија децата од повеќе земји, па така и децата и родителите од нашата установа, детската градинка „ АСТИБО“ ја прифаќаат оваа убава порака и иницијатива со желба да ги научиме децата на сочувство, солидарност но и надеж во подобро утре. Украсете ги вашите прозорци, тераси со цртежи со виножито кои ќе ги изработите ЗАЕДНО со вашите деца.

                                                                        

 

 

На следните линкови можете да погледнете како децата од Италија   заедно со своите најблиски ја реализираа   оваа иницијатива.

https://www.thelocal.it/20200313/fundraisers-volunteering-and-balcony-singing-how-italians-are-rallying-together-amid-the-coronavirus-crisis

https://www.romper.com/p/children-paint-messages-of-hope-to-remind-us-everything-will-be-alright-22635172

https://www.afar.com/magazine/italians-cope-with-coronavirus-lockdown-with-uplifting-messages

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/12/everything-will-be-alright-italians-share-slogan-of-hope-in-face-of-coronavirus-crisis

 

 

Повелете песничка за виножитото  која ќе ни го разведри денот.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DKCICAJvH0WE%26fbclid%3DIwAR3GMZv4kih9tAUomiYIVI_61oopzlXj69CW2_LwBsfmKivhqQdtnCYVBCw&h=AT2YjXUuCkFjy-23S-vxG1gLmo8XSQSU_YGlIatzxzsamh_UVX1drMjPcI3d6vfa8AT_omyF32hyKE_E5KDQ7k1JFztRty1GM_BKlqUxk10_4cVQrh7hVrI6KpyMD7vaLxk

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial