СВЕТСКИ ДЕН НА ШТЕДЕЊЕ Previous item ЈА ЗАПОЗНАВАМЕ ПРИРОДАТА Next item НАПРАВИ НЕШТО ДОБРО ЗА...

СВЕТСКИ ДЕН НА ШТЕДЕЊЕ

Во посета на банките НЛБ – Тутунска банка и Шпаркасе банка, беа децата од голема група од објект „Сончогледи“ за да им го честитаат Светскиот ден на штедењето. Децата со своите воспитувачки го прифатија повикот на НЛБ – Тутунска банка да ги дадат своите цртежи кои ќе послужат за донација на средства за детската клиника во Скопје. Почитувани родители покажете им на децата со личен пример дека и штедењето на струја – да не свети светло каде што нема потреба, да не капи чешмата во домот, да се реупотреби омалената облека, значи заштеда на пари за семејството. Учете ги децата дека скромноста е благородна особина а не мана. Благодарност до банките кои на големо задоволство на децата за посетата им обезбедија подароци.

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial