ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА Previous item ИГРАВ ЈАС-СЕГА ИГРАЈ ТИ Next item ОТВОРЕНИ СПОРТСКИ ИГРИ

ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

 

22 АПРИЛ ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА –

ДОВОЛНО ЛИ Е САМО

ЕДЕН ДЕН  ДА ПОСВЕТИМЕ НА ЗАЧУВУВАЊЕ НА НАШАТА УБАВА ПЛАНЕТА ?

ПОЧИТУВАНИ РОДИТЕЛИ,

ДАЛИ РАЗМИСЛУВАТЕ КАКВА ИДНИНА ЌЕ ИМ ОСТАВИТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА?

 

Воспитувањето започнува во домот а продолжува и правилно се насочува во предучилишните установи, а подоцна во основното образование.

Затоа , молиме

Внимавајте како се однесувате со отпадоците – децата го следат вашиот пример;

Исклучувајте светло и други електрични потрошувачи – децата го следат вашиот пример;

Пешачете до градинка – работа , барем еднаш неделно – децата го следат вашиот пример;

Користете платнени торби –  наместо пластични  кеси – децата го следат вашиот пример;

Додека миете раце затворете ја славината – децата го следат вашиот пример.

Бидете пример за Вашето дете, така ќе ја сочуваме нашата Планета за идните поколенија да растат здрави и среќни.

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial