ГРАДИНКА

 

 

I-недела за деца од 2-6 години

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник Намаз од павлака, рендан морков, јајце варено и сусам, напиток чај со мед и лимон Овошен сок Супа(зеленчук),ориз,пилешко месо,салата Ванила пудинг со бисквити и суво грозје
Вторник Пченкарни снегулки со јогурт Овошје Чорба од грашок со јунешко месо,сезонска салата Алва од гриз
Среда Намаз од млечен крем,напиток млеко Густ сок Макарони со јајца и сирење во рерна, кисело млеко Бомбици со овошје и мед
Четврток Интегрален леб, намаз од паштета со пилешко месо,чај со мед и лимон Овошје Пире од компир,риба,салата сезонска Кроасан
Петок Омлет со урда, напиток чај со мед и лимон Компот од овошје Зелка потпечена (растурена сарма),салата сезонска Овошје


 

 

 

 II-недела за деца од 2-6 години

 

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник  Намаз од маргарин и џем, напиток млеко со какао Овошен сок Ајмакац со пилешко месо, салата сезонска Сутлијаш со цимет
Вторник Палента со сирење и јогурт Компот од овошје Гулаш со ориз, салата сезонска Овошје
Среда Намаз од топено сирење, напиток чај со мед и лимон Овошје Вариво со макрани,пилешко месо,салата Ванила крем со овошје
Четврток Намаз од паштета со туна,чај со лимон Густ сок Боранија со јунешко месо,кисело млеко Колач со какао и млеко
Петок Намаз од путер,кашкавал, напиток млеко Овошје Леќа вариво,мешана сезонска салата Житна плочка


 

III-недела за деца од 2-6 години

 

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник Пченкарни снегулки со јогурт Компот од овошје Макарони со јајца и сирење во рерна, кисело млеко Пудинг од чоколадо
Вторник Јуфки со сирење, напиток јогурт Овошен сок Македонска јанија со пилешко месо, салата мешана Овошје
Среда Намаз од млечен крем,напиток млеко Овошје Вариво зелка, салата сезонска Бомбици со овошје
Четврток Пишии,сирење, јогурт(ѓеврек,зденка,јогурт) Густ сок Турли тава (или спанаќ,праз), салата сезонска  Овошје
Петок Пишии,сирење, јогурт(ѓеврек,зденка,јогурт) Овошје сезонско Чорбест грав со моркови,сезонска салата Кифла со мармалад


 

 

 

 

IV-недела  за деца од 2-6 години

 

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник Намаз од топено сирење,напиток чај со мед и лимон Овошен сок Крем чорба од мешан сезонски зеленчук со пилешко месо,сезонска салата Сутлијаш со какао и цимет
Вторник Урдарка, напиток млеко Овошје Пилешки стек во бел сос со печурки,прилог ориз, сезонска салата Кох
Среда Намаз од паштета со пилешко месо,чај со лимон Компот Гулаш со макарони, салата сезонска Овошје
Четврток Бурек,јогурт (проја,јогурт) Овошје Риба,пекарски компир,салата Густ сок, бисквити
Петок Проја,јогурт(бурек,јогурт) Густ сок Леќа вариво со зеленчук, мешана сезонска салата Крофни


 

 

ЈАСЛИ

 

 

 I-недела за деца  до 2 години

 

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник Палента со павлака Кашичка од зеленчук Супа(зеленчук), ориз,пилешко месо,салата Ванила пудинг
Вторник Пченкарни снегулки со јогурт Кашичка од овошје Чорба од грашок со јунешко месо,сезонска салата Алва од гриз
Среда Попара  од двопек со мед и млеко Густ сок Макарони со јајца и сирење во рерна, кисело млеко Бомбици со овошје
Четврток Кашичка од мелен ориз со жолчка Млеко со мед Пире од компир,риба, салата сезонска Кифла потопена со млеко
Петок Гриз со млеко и жолчка Кашичка  од житни снегулки Зелка потпечена (растурена сарма),салата сезонска Овошје пасирано


 

 

 

 

II-недела за деца  до 2 години

 

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник Тарана со сирење Овошен сок Ајмакац со пилешко месо,

салата сезонска

 

Сутлијаш

со цимет

Вторник Палента со сирење и јогурт  

Пире од овошје

Гулаш со ориз,

салата сезонска

Овошје

 

Среда  

Попара од бисквити со млеко

 

Компот од овошје

Вариво со макарони,пилешко месо,салата

 

Ванила крем со овошје
Четврток (Инстант кашичка)

чоколино,медолино,

фрутолино

 

Густ сок

Боранија со јунешко месо,кисело млеко  

Колач со какао и млеко

Петок Гриз со млеко и жолчка Кашичка од зеленчук Леќа вариво,мешана

сезонска салата

 

Житна плочка


 

 

 

  III-недела за деца до 2 години

 

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник Пченкарни снегулки со јогурт Компот од овошје Макарони со јајца и сирење во рерна, кисело млеко Пудинг од чоколадо
Вторник (Инстант кашичка) чоколино,медолино,фрутолино Овошен сок Македонска јанија со пилешко месо, салата мешана Овошје
Среда Кашичка од мелен ориз со жолчка Овошје Вариво зелка, салата сезонска Бомбици со овошје
Четврток Попара  од двопек со мед и млеко Густ сок Турли тава (или спанаќ,праз), салата сезонска Овошје
Петок Тарана со сирење или павлака Овошје сезонско Чорбест грав со моркови,сезонска салата Кифла со мармалад


 

 

 

 IV-недела  за деца до 2 години

 

 

Денови Појадок Ужина-I Ручек Ужина–II
Понеделник Пченкарни снегулки со јогурт Овошен сок Крем чорба од мешан сезонски зеленчук со пилешко месо,сезонска салата Сутлијаш со какао и цимет
Вторник Гриз со млеко и жолчка Компот од овошје Пилешки стек во бел сос со печурки,прилог ориз, салата сезонска Кох со млеко
Среда Попара од бисквити со млеко Овошје пасирано Гулаш со макарони, салата сезонска Овошје
Четврток (Инстант кашичка) чоколино,медолино,фрутолино Густ сок Риба,пекарски компир,салата Густ сок,бисквити
Петок Палента со павлака Овошна кашичка Леќа вариво со зеленчук, мешана сезонска салата Крофни


 

 

 

Листата на јадења може да претрпи измени во случај на недостиг на некои од продуктите.

                      Изготвиле:                                                                         Одобрил:

                                Дипл.мед.сестра:          Готвачи:                                                                           Директорка,

                            Татјана Петрова         Методи Лазовски                                                         Билјана Трајчевска

                                                                                                  Љубе Милев

 

 

ОЈУДГАСТИБО ШТИП  

ЛИСТА НА ЈАДЕЊА 

есен-зима  2019-2020г.

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial